back

Зустріч з переможцями Всеукраїнських інтелектуальних змагань

26-05-2010 | 15:09

Пріоритетним напрямком розвитку нашої держави є турбота про обдаровану та талановиту молодь, адже саме їй у майбутньому визначати шляхи розвитку вітчизняної науки, економіки, політики, медицини, культури тощо.

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко під час зустрічі з учнями загальноосвітніх навчальних закладів області – переможцями Всеукраїнських інтелектуальних змагань 2009-2010 навчальних років.

На зустрічі були присутні переможці IV-го етапу Всеукраїнських олімпіад з базових навчальних дисциплін; III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України;. Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням «Об’єднаймося ж, брати мої», Х-го Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

«Кожен з вас – унікальна, неповторна особистість. Коло ваших уподобань різноманітне. А єднає усіх вас одне – прагнення до пізнання та радість творчого відкриття», - зазначив Віктор Тканко.

Він також зауважив, що Президентом України, Урядом, Верховною Радою України визначено стипендії для підтримки обдарованих учнів. У Чернігівській області з 1 вересня 2009 року стипендії отримують 8 переможців минулорічних інтелектуальних змагань.

Щороку і обласною державною адміністрацією виплачується 30 стипендій учням, які мають високі досягнення в навчанні.

Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що на даний час в області сформовано обласний бюджет, завершується процес затвердження районних та міських бюджетів, в яких передбачаються значні асигнування для розвитку освітньої галузі регіону.

Обласна влада докладає чимало зусиль, щоб покращити матеріально-технічну базу навчальних закладів. Буде продовжено роботу з подальшої реалізації програми «Шкільний автобус», забезпечення шкіл навчальними кабінетами, сучасною комп’ютерною технікою, спортивним інвентарем та зроблено все, щоб створити належні умови для отримання кожним учнем якісних освітніх послуг.

Віктор Тканко висловив слова вдячності педагогам та батькам, привітав присутніх із закінченням навчального року, Міжнародним днем захисту дітей, побажав подальших творчих здобутків та вручив подарунки.

Прес-служба облдержадміністрації