back

Урочисте зібрання з нагоди надання Чернігівському державному педагогічному університету ім. Т.Г.Шевченка статусу національного

20-04-2010 | 08:00

19 квітня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулося урочисте зібрання з нагоди надання Чернігівському державному педагогічному університету ім. Т.Г.Шевченка статусу національного.

Від імені обласної державної адміністрації присутніх привітала заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус.

Вона, зокрема, наголосила, що наукові, творчі і спортивні досягнення Чернігівського педагогічного університету свідчать, що в освітньому просторі України є вищий навчальний заклад, який ефективно втілює в життя ідею національного відродження. Здобутки викладачів і студентів у галузі хімії, математики, фізики, астрономії, психології; неоціненна роль істориків у справі відтворення невідомих сторінок героїчної минувшини українського народу; спортивні досягнення студентів університету - все це стало визначальним фактором у наданні університету статусу Національного.

„Колектив університету чітко усвідомив головне завдання, що стоїть перед вищим навчальним педагогічним закладом – задоволення потреб суспільства у підготовці високопрофесійного, творчого, духовно багатого вчителя, який розуміє всю повноту відповідальності за долю своїх вихованців, за долю прийдешніх поколінь, а відтак – за долю України.

Високий статус Національного не тільки відкриває такі можливості, але й зобов’язує очолити цей процес, втіливши у життя мрію краян - створити на Чернігово-Сіверщині університет, який став би запорукою збереження і примноження глибоких, столітніх напрацювань освітян, життєдайним джерелом духовності, що живить історичну пам’ять народу і торує шлях до економічного розвитку, політичної стабільності і суспільного благополуччя”, - зазначила Наталія Білоус.

Заступник голови облдержадміністрації побажала викладацькому та студентському загалу Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка творчого зростання, плідної праці та завзяття в наукових пошуках, нових здобутків на освітянській ниві Чернігівщини.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації