back

Віктор Янукович: Ми ніколи не зрадимо нашим ветеранам і пам’яті тих, хто приніс на нашу землю Перемогу

05-05-2010 | 16:00

Під головуванням Глави держави в Адміністрації Президента відбулося засідання Координаційної ради з питань відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років.

На початку засідання Віктор Янукович, давши оцінку вже зробленому, підкреслив, що сьогодні «все, що можна врахувати, треба врахувати, і за ці останні дні обов’язково зробити».

Прем’єр-міністр України Микола Азаров у свою чергу поінформував, що уряд практично на 100 відсотків виконав Указ Президента «Про додаткові заходи щодо відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років». Він наголосив, що оргкомітет постійно тримав і тримає на контролі виконання його ключових пунктів. Зокрема, вже виплачено збільшену удвічі порівняно з минулими роками разову допомогу ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Сьогодні ж Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення квартир для ветеранів-інвалідів Великої Вітчизняної війни I групи.

Короткі доповіді за своїми напрямками роботи зробили віце-прем’єр-міністр В. Семиноженко, міністр оборони М. Єжель, київський міський голова Л. Черновецький, мери Севастополя і Керчі.

Підбиваючи підсумки засідання Координаційної ради та ще раз нагадавши його учасникам про завдання, які мають бути вирішені за час, що лишився до 9 Травня, Президент підкреслив: «Ми ніколи не зрадимо нашим ветеранам і пам’яті тих, хто приніс на нашу землю Перемогу». Він висловив упевненість, що всі заплановані урочисті заходи відбудуться на найвищому рівні.

Глава держави також запропонував повернути військові шпиталі під патронат голів обласних адміністрацій, зазначивши, що «тоді ці медичні заклади нормально функціонуватимуть», та відновити палати для ветеранів Великої Вітчизняної там, де їх було закрито.

«Необхідно відновити роботу таких палат у лікарнях кожного населеного пункту. В кожній лікарні такі палати мають повноцінно обслуговувати ветеранів», – наголосив Віктор Янукович.

За повідомленням офіційного сайту
Президента України Віктора Януковича