back

Керівники області та міста зустрілися з делегацією Посольства Латвійської Республіки

19-03-2014 | 13:25

19 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, голова обласної ради Микола Звєрєв та Чернігівський міський голова Олександр Соколов зустрілися з делегацією Посольства Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну соціально-економічну ситуацію в області та перспективи двостороннього співробітництва в соціально-економічній та культурній сфері.

Довідка. Латвія не є провідним, але перспективним зовнішньоекономічним партнером Чернігівщини.

На початок 2014 року з Латвії в економіку області інвестовано 1,8 млн. дол. США – у сільське господарство, оптову торгівлю та нерухомість – що на 28,6% більше, ніж на початок 2013 року.

За підсумками минулого року спільний товарообіг склав 5,7 млн.дол. США, в тому числі експорт – 2, 9 млн.дол. Важливими статтями експорту були зернові, рослинна олія, шпалери, сухе молоко, механічне обладнання, паркет, цукерки. Торік з Латвією співпрацювали ПАТ «Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла», ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів», ПрАТ «Завод «Ніжинсільмаш», ДП «Семенівське лісове господарство», ПАТ «Слов’янські шпалери-КФТП» та інші.

У свою чергу підприємці Чернігівщини закупали в Латвії папір, спеціальні тканини, трикотажне полотно, авто хімію, автомобільне масло та інші види продукції.


Прес-служба облдержадміністрації