back

Актуальні питання збереження автомобільних доріг в області

18-03-2014 | 13:10

18 березня в Департаменті житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації за участю представників обласних служб дорожніх організацій, Укртрансінспекції, ДАІ УМВС України, Служби безпеки України та Громадської ради відбулася нарада з питань збереження автомобільних доріг загального користування у весняний період 2014 року.

Як зазначaв Директор Департаменту ЖКГ ОДА Петро Головач, в умовах значного зниження фінансування дорожнього господарства області, з метою збереження покриття автомобільних доріг від руйнувань та деформацій при перезволоженні земляного полотна в період весняного відтаювання ґрунтів головою обласної державної адміністрації було прийнято відповідне розпорядження від 13.02.2014 №36 про обмеження у березні - квітні поточного року руху на дорогах загального користування області транспортних засобів та їх составів, вагові параметри та осьові навантаження яких перевищують допустимі.

Для забезпечення життєдіяльності населення та стабільної роботи господарського комплексу регіону у період підготовки і проведення посівної кампанії, обмеження руху, що вводяться, не стосуються ряду маршрутів та транспортних засобів, що визначені відповідним розпорядженням.

Як підкреслили учасники заходу, недостатні обсяги фінансування дорожнього господарства області знизили умови безпечного та безперебійного перевезення пасажирів і вантажів автодорогами області, в тому числі на маршрутах міжнародного транзитного транспорту. Наразі актуальним питанням залишається пошук дієвих важелів врегулювання проблемних питань.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації