back

Щоб довкілля Чернігівщини було чистим і безпечним

18-03-2014 | 14:30

Питання підготовки та проведення в населених пунктах області щорічної весняної всеукраїнської акції з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля» та дня благоустрою 12 квітня цього року розглянули учасники наради, яка відбулась 18 березня у Департаменті житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації.

Директор Департаменту ЖКГ облдержадміністрації Петро Головач повідомив, що у 2013 році до участі у акції було залучено 113,2 тис. осіб громадськості і зроблено дуже багато роботи. Так, у населених пунктах області висаджено 81 тисяча дерев, 21 тисяча кущів та облаштовано 19,5 тис. м² нових газонів і квітників, упорядковано 164 парки, 252 сквери, понад 22250 тис.м2 прибудинкових територій, приведено в належний естетичний стан 630 дитячих та 868 спортивних майданчиків, ліквідовано 2460 стихійних сміттєзвалищ тощо.

Не менше роботи з благоустрою планується провести під час акції і цього року. Зокрема, в усіх містах та селах Чернігівщини приведуть в належний естетичний і санітарний стан прибудинкові території, дитячі і спортивні майданчики, парки, сквери та інші громадські місця.

Особливу увагу під час проведення заходів необхідно приділити благоустрою і впорядкуванню військових поховань, пам’ятників та пам’ятних знаків. Комунальники області зазначають, що роботи дуже багато, тому її необхідно розпочати невідкладно.

Наразі в населених пунктах області вже прибираються та впорядковуються вулиці, прибудинкові території, кладовища та інші місця.

Слід зазначити, що проведення акції направлено перш за все на покращення санітарного стану населених пунктів, приведення у охайний вигляд міст, селищ та сіл області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації