back

Життя Чернігівщини входить у звичне русло

18-03-2014 | 10:00

17 березня в Чернігівській обласній державній адміністрації відбувся брифінг за участю начальника регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Чернігів) Вадима Мисника, начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергія Болдирева, заступника начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області Володимира Куца, начальника Чернігівського гарнізону, обласного військового комісара полковника Костянтина Нікуліна та начальника Чернігівського прикордонного загону Олександра Птиці.

Під час спілкування з пресою обговорювались заходи, що проходять у військових частинах, які розташовані на території області, координації дій відповідних служб під час проходження паводків та забезпечення життєдіяльності населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Окрім того, обговорювались питання соціально-економічного розвитку області.

Щодо пенсійного забезпечення

Станом на 14 березня профінансовано коштів на виплату пенсій та грошової допомоги за березень п. р. у сумі 333,0 млн. грн., що становить 62,7% місячної потреби. Забезпечено виплату пенсій у повному обсязі.

Щодо заробітних плат

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника за січень 2014 року порівняно з січнем 2013 року зросла на 6,7 %, що забезпечує рівень прожиткового мінімуму у 2,0 рази.

Щодо соціальних допомог

На виплату всіх видів державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам у січні – лютому спрямовано субвенції з державного бюджету на загальну суму 148,3 млн. гривень. Виплату першого траншу березня 2014 року державних допомог проведено в повному обсязі.

Щодо весняно-польових робіт

Попередньо прогнозований загальний обсяг посіву всіх сільськогосподарських культур складає 1161 тисяч гектарів площ, що на 3,1 тис. гектарів більше, ніж в 2013 році. Станом на 15 березня розпочато польові роботи, посіяно 2600 гектарів площ ранніх зернових.

Щодо ліквідації наслідків буревію 15 березня

Внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру до 18 – 20 м/с) сталося пошкодження повітряних ліній електропостачання. Без електропостачання залишилися 5 населених пунктів. Станом на ранок 17 березня електропостачання в населених пунктах відновлено. Тим не менш, без зв’язку залишаються мешканці 13 населених пунктів. Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються силами ПАТ «Укртелеком».

Щодо зустрічі голови ОДА з президією Громадської ради при ОДА

За результатами зустрічі очільника облдержадміністрації з Президією Громадської ради при облдержадміністрації було доручено провести обговорення майбутнього відзначення 120-річчя з дня народження Олександра Довженка та 150-ої річниці від дня народження Михайла Коцюбинського, напрацювати пропозиції щодо створення окремого структурного підрозділу облдержадміністрації, що опікуватиметься пам’ятками історії та культури.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації