back

Голова облдержадміністрації: «Робота нової влади має бути посилена важелями громадського контролю»

12-03-2014 | 17:50

На цьому Володимир Івашко наголосив під час своєї першої зустрічі з членами президії Громадської ради при облдержадміністрації.

На початку зустрічі очільник області зауважив, що однією з причин виникнення нестабільної суспільно-політичної ситуації в країні стала відсутність належного спілкування влади з громадськістю. Тому основні завдання влади нинішньої – наблизити її діяльність до реального вирішення проблем людей, а також активізувати роботу по боротьбі з корупцією та хабарництвом.

Саме на це спрямовані зміни у структурі виконавчої влади області. Володимир Івашко також озвучив вимоги до нових керівників районів. Це, насамперед, повне володіння ситуацією в усіх сферах, постійне спілкування з людьми, створення нових робочих місць, співпраця з суб’єктами підприємницької діяльності та роботодавцями, інформування громадськості про свою діяльність.

«Основним завданням влади і громадськості є в найкоротші терміни, максимально використовуючи існуючі резерви, покращити соціально-економічний стан Чернігівщини», - підкреслив Володимир Івашко.

Інформуючи про роботу Громадської ради, перший заступник голови Громадської ради Наталія Проскуріна, зауважила, що її діяльність будується на захисті пріоритетів чернігівської громади та висловила побажання новій владі сприймати Громадську раду не як конкурента, а як рівного партнера.

Голова облдержадміністрації погодився з цим та зазначив, що усі важливі рішення мають прийматися із залученням фахівців та широких кіл громадськості.

Члени президії Громадської ради окреслили основне коло питань, над якими наразі працюють її комітети у галузях економіки та підприємництва, агропромислового розвитку, охорони здоров’я, культури, духовності та релігії.

Очільник області підкреслив, що влада відкрита до співпраці та закликав Громадську раду до плідної роботи.


Прес-служба облдержадміністрації