back

У Чернігівському районі газифіковано села Довжик і Мохнатин

05-05-2010 | 16:35

5 травня відбулось урочисте відкриття підвідних газогонів у селах Довжик і Мохнатин Чернігівського району.

Під час зустрічі з жителями села Довжик голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що поява «блакитного вогника» у їхніх оселях є свідченням турботи держави про підвищення соціальних стандартів життя людей у сільській місцевості.

Досягненню цього важливого результату передувала напружена робота обласної та районної державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, народних депутатів та інвесторів, підприємств і організацій області. Спільними зусиллями побудовано підвідний газопровід Кувечичі-Довжик-Мохнатин протяжністю 12,8 км за рахунок НАК «Нафтогаз України» та коштів населення.

Керівник області подякував усім, хто брав участь у цій роботі, та наголосив, що покращення рівня життя населення, особливо у сільській місцевості, є основним завданням усіх гілок влади, і газифікація сіл – один з кроків по досягненню цієї мети.

Володимир Хоменко також назвав знаковим те, що підключення зазначених населених пунктів до системи газопостачання відбувається у святкові дні напередодні 65-ї річниці Великої Перемоги. Тож невипадково першими газ отримали оселі учасників Великої Вітчизняної війни Михайла Григоровича Пасічного та Івана Максимовича Грищенка у с. Довжик; Марії Яківни Загатної та Миколи Павловича Загатного у с. Мохнатин.

Голова облдержадміністрації привітав ветеранів з Днем Перемоги, вручив їм ювілейні медалі “65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941 – 1945 гг.” та побажав, щоб тепло зігрівало не лише їхні оселі, але й душі.

У заходах також взяли участь народні депутати України Михайло Чечетов та Віталій Корж.



Довідка. Чернігівська область налічує 16 міст, 29 селищ міського типу та 1486 сільських населених пунктів.

На сьогодні в області газифіковано природним газом всі міста. Залишилися не газифікованими 3 селища і 968 сільських населених пунктів. Рівень газифікації у цілому по області становить 58,4%, в тому числі у сільській місцевості – 30,6%.

В області опрацьована і впроваджена схема газифікації населених пунктів із залученням різних джерел фінансування. Зокрема, підвідні газопроводи споруджуються із залученням державних коштів, газопроводи по населених пунктах фінансуються за рахунок пайової участі місцевого бюджету, коштів населення та інвесторів. За останні чотири роки в області введено в експлуатацію 2,8 тис.км розподільчих газових мереж.

Прес-служба облдержадміністрації