back

Підписано Меморандум про співробітництво

14-09-2010 | 11:34

Чернігівська обласна державна адміністрація та Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» підписали Меморандум про співробітництво.

Підписи під документом поставили голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та Голова Правління Фонду Леонід Рисухін.

Як зазначив керівник області, на виконання доручення Президента України Віктора Януковича, з метою підвищення рівня забезпеченості громадян житлом, запроваджено новий ефективний фінансово-інвестиційний механізм державної підтримки будівництва житла. В регіоні розроблено та затверджено Обласну програму будівництва доступного житла на 2010-2017 роки. Програмою передбачено побудувати 6,6 тисячі квартир вартістю 2165,8 мільйонів гривень за рахунок державного та місцевих бюджетів, залучивши для цього також кошти населення.

Відповідно до Порядку надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом, право на надання державної підтримки мають сім’ї з обмеженими доходами, які перебувають у черзі на отримання житла, а також військовослужбовці, працівники прокуратури, СБУ, МВС, інших силових структур.

Між Міністерством регіонального розвитку та будівництва України і Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» укладено договір, яким Мінрегіонбуд делегував Фонду відповідні повноваження щодо здійснення державної підтримки у цій сфері.

Володимир Хоменко повідомив, що в рамках реалізації обласної програми для участі у конкурсі до Мінрегіонбуду вже направлено документи по дев’яти будинках у Чернігівській області. Міжвідомчою комісією з відбору об’єктів незавершеного житлового будівництва визначено 3 будинки з високим ступенем будівельної готовності, на які можуть спрямовуватися кошти Державного бюджету. Це багатоквартирний житловий будинок № 25-г в 1-му мікрорайоні житлового масиву "Масани" в М.Чернігові; житловий будинок із вбудованими приміщеннями по вул. Красногвардійська, 3-ву м.Чернігові; малоповерхова забудова з об'єктами соціально-побутового призначення по вул.Єськова у м.Чернігові.

Голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Леонід Рисухін висловив впевненість у тому, що наслідком спільної роботи стане покращення житлових умов багатьох чернігівських молодих сімей, особливо багатодітних, а реалізація Програми стане суттєвою підтримкою будівельної галузі області. Він також повідомив, що з наступного року Фонд розширить роботу і працюватиме не лише на об’єктах незавершеного будівництва, а й на перспективних майданчиках, проекти яких готують вже сьогодні органи місцевого самоврядування.









Прес-служба облдержадміністрації