back

Арсеній Яценюк: «Завдання, які зараз стоять перед головами облдержадміністрацій – це фактично відновлення системи управління і керованістю державою»

05-03-2014 | 12:18

На цьому Прем'єр-міністр України наголосив під час засідання Уряду, яке пройшло в селекторному режимі з головами облдержадміністрацій.

У Чернігівській студії «Укртелекому» від області у заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, заступники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів ОДА.

«Ми отримали державу з порожньою казною, з повністю корумпованою системою державної влади, починаючи з самого верху до самого низу, з відсутністю правоохоронної і безпекової системи, з корумпованими судами. І зараз люди будуть очікувати швидких чітких змін. І керівники обласних державних адміністрацій повинні жорстко, швидко і ефективно наводити порядок, в першу чергу в системі державної влади», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Очільник Уряду звернувся до керівників обласних державних адміністрацій з вимогою про внесення подань на керівників районних державних адміністрацій та своїх заступників, зауваживши, що кадровий підбір є прямою відповідальністю керівника кожної обласної державної адміністрації і на завершення формування структури регіональної влади є лише два тижні.

Окремо Арсеній Яценюк звернувся до керівників ОДА з проханням дуже злагоджено працювати з місцевими радами, адже завдання нового Уряду України – децентралізація влади.

«Ми бачимо сьогодні один із основних елементів, який повинен зробити новий український Уряд – демонтаж тієї централізованої влади, яка була сформована протягом останніх 4-х років. Права потрібно віддавати в регіони. Люди вибирали обласні ради, районні ради і ці обласні і районні ради повинні мати відповідні повноваження.

Прошу кожного керівника області в першу чергу швидко увійти в стан справ області: що відбувається з правоохоронною системою, які заборгованості є за енергоносії, які заборгованості є по соціальним виплатам, як справляються податки, обов`язково зустрітися з малим і середнім бізнесом, який знаходився під постійними утисками, працювати з людьми, йти в народ і слухати людей – і не просто слухати, а відповідати на їхні запити», - наголосив Прем'єр-міністр України.

Під час селектору також порушувалося питання підготовки до посівної. Як відзначив Арсеній Яценюк, це – завдання № 1. Це питання продовольчої безпеки держави, це питання додаткового надходження коштів до державного бюджету і репутації України як одного з основних експортерів зернових і агропромислової продукції на території Європи.

«Тому, колеги, часу на розкачку немає. Взяли відповідальність – тепер треба нести цю відповідальність і робити термінові, швидкі й ефективні кроки для того, щоб в Україну прийшли справжні, реальні зміни», - зауважив Прем'єр-міністр України.


Прес-служба облдержадміністрації