back

Заява Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації

05-03-2014 | 11:40

Шановна громадо Чернігівщини!

Громадська рада при Чернігівській ОДА звертається до вас у цей важкий для України час.

Вперше за часи своєї новітньої історії наша держава зазнає військової іноземної агресії. Фактично ми з вами знаходимося на межі відкритої і широкомасштабної війни з Російською Федерацією. Нас намагаються залякати, роз’єднати і змусити добровільно здати Незалежність.

Головна мета українського народу — жити в мирі, жити в країні, де поважають права і свободи кожної людини, незалежно від її національності, мови і віросповідання.

Незалежність України та територіальна цілісність – недоторкані!

Однак влада Росії, очолювана президентом В. Путіним, намагається скористатися нинішньою непростою ситуацією в Україні, поставити наш народ на коліна.

Ми, Громадська рада при Чернігівській ОДА — представники багаточисельної громадськості Чернігівщини, категорично засуджуємо дії влади Російської Федерації, які безпідставно хочуть розв’язати братовбивчу війну, та вимагаємо від Президента РФ В. Путіна негайно надати наказ про виведення всіх російських військ з території України та зупинити ескалацію конфлікту, зупинити військову агресію.

Ми закликаємо російський народ: не йдіть на своїх братів і сусідів зі зброєю в руках! Наше спільне коріння та історія, взаємне бажання жити в мирі і дружбі — це те надбання, яке в нас ніхто і ніколи не повинен відібрати.

Ми звертаємося до міжнародного співтовариства, до країн-гарантів безпеки України – США та Великобританії, до Європейського Союзу, до ООН та ОБСЄ: зупиніть іноземне вторгнення в Україну та грубе втручання в наші внутрішні справи! Слід вжити всіх заходів, щоб в Україні не розгорілася війна.

Дорогі наші земляки, звертаємося до всіх з проханням зберігати здоровий глузд, витримку та гідність у цей складний період для нашої рідної України!


Президія Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації