back

Голова облдержадміністрації взяв участь у з’їзді роботодавців і підприємців Чернігівщини

04-03-2014 | 18:27

4 березня у сесійній залі обласної ради відбувся з’їзд роботодавців і підприємців за участю 447 делегатів з усіх куточків Чернігівщини.

В його роботі також взяли участь новопризначений голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко та голова обласної ради Микола Звєрєв.

Відкриваючи зібрання, депутат обласної ради, голова обласного об'єднання організацій роботодавців «Сіверщина» Віктор Лазар повідомив, що представники бізнесу перед собою, насамперед, ставлять два головні завдання. Це, у складний період військової агресії з боку Росії, запропонувати державі свою практичну допомогу для забезпечення життєдіяльності Чернігівщини і розташованих в регіоні військових формувань та обговорити шляхи вирішення проблем підприємництва в регіоні.

На продовження з’їзду, його учасники в численних виступах узагальнили низку проблем, які, на їхню думку, потребують першочергового вирішення. Такими проблемами є:

- небачений у світі рівень корупції в контролюючих та перевіряючих структурах влади;

- практично відсутній для більшості підприємств області доступ до ринку електроенергії;

- велика і нічим не обґрунтована кількість податків, що душать бізнес і не дозволяють йому розвиватися;

- відсутність виконавчих повноважень у органів місцевого самоврядування та їхня фінансова безпорадність;

- відсутність безпосереднього впливу з боку роботодавців і підприємців на процеси кадрових призначень на керівні посади в органи влади та контролюючі органи тощо.

Перед учасниками з’їзду виступив голова обласної ради Микола Звєрєв. Він, зокрема, подякував роботодавцям за їхню готовність допомогти новій владі у її реформаторських устремліннях. Микола Звєрєв озвучив перед учасниками з’їзду основні цілі, на вирішення яких сьогодні спрямовується його робота та поінформував присутніх і про деякі свої першочергові кроки, здійснені ним за короткий час перебування на посаді керівника обласної представницької влади.

Перед учасниками з’їзду роботодавців також виступив і голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко. Звертаючись до присутніх, керівник запевнив що зробить все залежне від нього, аби ситуацію в області нормалізувати.

– Учора мене було призначено на посаду і я, згідно закону, невідкладно перейняв на себе обов’язки керівника оперативного штабу по координації спільних дій щодо забезпечення стабільної ситуації в Чернігівській області. І хочу зараз усіх тут запевнити, що згідно поставлених державою задач, увесь потенціал області зараз мобілізується, проводяться усі необхідні в таких випадках організаційні заходи щоб при необхідності гідно протистояти агресії, - сказав Володимир Івашко.

Він також запевнив, що готовий до відкритого діалогу і зробить все можливе аби бізнесу на Чернігові почувалося комфортно.

На завершення з’їзду його делегати прийняли резолюцію, в якій окреслили своє бачення майбутніх реформ і заходів щодо їх втілення.


Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради