back

Діалог – шлях до ефективної взаємодії

02-06-2011 | 16:19

Президент України та Уряд здійснюють послідовні реформи, вживають конкретних заходів щодо реального усунення перешкод, які стоять на заваді діяльності підприємців. На цьому наголосила 2 червня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус під час робочої зустрічі з представниками організацій та об’єднань підприємців. Так, Указом Президента України наприкінці квітня цього року затверджено Національний план дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Загалом для спрощення дозвільних процедур планується розробити та ухвалити майже 30 нормативно-правових актів.

Протягом травня в країні відбувався діалог з бізнесом задля вироблення ефективних механізмів взаємодії у проведенні реформ. На Чернігівщині проблемні питання діяльності малого і середнього бізнесу обговорювали на розширеному засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку малого підприємництва 11 травня цього року та на розширеному засіданні президії Громадської ради 30 травня 2011 року. За результатами засідань було узагальнено слушні пропозиції щодо покращення бізнес-клімату.

Учасники сьогоднішньої наради обговорили низку нормативно-правових актів, прийнятих останнім часом з питань розвитку підприємництва. Про нововведення поінформувала заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Світлана Полторацька.

Заступник голови Державної податкової адміністрації в області Олександр Зінченко розповів про розвиток малого бізнесу в умовах дії Податкового кодексу України.

Також учасники засідання порушили низку нагальних питань діяльності малого і середнього бізнесу, що заважають його розвитку.

Підсумовуючи засідання, Наталія Білоус відмітила, що такі зустрічі сприяють виробленню ефективних механізмів взаємодії у проведенні реформ, дозволяють забезпечити реалізацію співпраці влади і бізнесу. При цьому, облдержадміністрація готова підтримати напрацювання та ініціативи підприємницького середовища, спрямовані на покращення бізнес-клімату в області. Внесені під час обговорення пропозиції будуть доопрацьовані та направлені до Кабінету Міністрів України.