back

На Чернігівщині у повному обсязі проведено виплати різних державних соціальних допомог

04-03-2014 | 15:53

Органи соціального захисту населення Чернігівщини продовжують чітко і злагоджено працювати у напрямку забезпечення безперебійності виплат всіх видів державних соціальних допомог, надання пільг, субсидій та різних видів компенсаційних виплат.

У підпорядкуванні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації знаходиться 15 установ: 9 будинків-інтернатів, обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обласний соціальний центр матері та дитини «Батьки й дитина разом», обласний центр соціально-психологічної допомоги та КЗ «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». На їх утримання у поточному році заплановано видатки у сумі 55,7 млн грн., що на 2 млн грн. більше ніж у минулому році.

За інформацією Департаменту, різні види державних соціальних допомог в області отримують понад 81 тисяча осіб. На сьогодні вже проведено у повному обсязі виплати за січень і лютий 2014 року, на що спрямовано 148,3 млн гривень.

На особливому контролі у органів соціального захисту перебуває питання організації харчування 7,3 тисяч дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи. У січні і лютому 2014 року їх харчування здійснювалося на підставі пролонгації відповідних договорів, укладених у 2013 році та з березня воно призупинено. Але батькам потерпілих дітей буде проведено виплату компенсацій за період, протягом якого дитина не харчувалась в їдальні навчального закладу.


За повідомленням Департаменту соціального
захисту населення облдержадміністрації