back

Про обласні програми

04-03-2014 | 12:00

У 2013 році в області діяло 79 цільових програм, з них 65 – затверджено обласною радою.

Із загального кола програм для 28-ми передбачалось пряме фінансування з обласного бюджету.

Обласна Програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2013-2014 роки

Ця програма затверджена рішенням одинадцятої сесії VI скликання обласної ради від 21 грудня 2012 року.

На підтримку малого і середнього підприємництва протягом 2013 року з обласного бюджету було передбачено 2 мільйони гривень, з них використано 520,46 тисяч гривень. Кошти були направлені на фінансування 4 інвестиційних проектів. Постійно проводились “Дні юридичної допомоги”, семінари та тренінги для підприємців, “Молодіжна школа бізнесу” та багатовекторна “гаряча лінія”. Також були оснащенні комп’ютерним обладнанням та оргтехнікою центри надання адміністративних послуг, видані інформаційні бюлетені і довідники.


Програма розвитку виставково-ярмаркової діяльності в Чернігівській області на 2012-2015 роки

Вона була затверджена рішенням шостої сесії обласної ради шостого скликання від 23 грудня 2011року.

В рамках виконання програми область презентувала потенціал підприємств промислового та сільськогосподарського сектору, сфери середнього і малого бізнесу та майстрів народних промислів, у цілому ряді виставкових заходів як міжнародного, так і загальноукраїнського та обласного рівнів.

На реалізацію зазначеної Програми у минулому році в обласному бюджеті було передбачено 380 тисяч гривень, витрачено 239,2 тисячі гривень.


Регіональна цільова програма розвитку зовнішньоекономічної діяльності на 2011-2015 роки

Дана програма була затверджена рішенням другої сесії обласної ради шостого скликання від 30 грудня 2010 року.

Вона, зокрема, передбачає формування сприятливого інформаційного середовища господарюючим суб’єктам регіону для ведення ними зовнішньоекономічної діяльності та позитивного міжнародного іміджу регіону.

На виконання цієї Програми підприємства області інформувались про різноманітні ярмарки, виставки, форуми, які проходять як в Україні, так і за її межами, а також про комерційні пропозиції закордонних ділових кіл. Відповідні заходи анонсувалися, зокрема, на Інтернет-порталі www.chernihiv-oblast.gov.ua

Впродовж минулого року проведено ряд міжнародних зустрічей з представниками закордонних країн (зокрема, Російської Федерації, Білорусі, Республіки Індія, ФРН, Республіки Казахстан, Республіки Хорватія, Австрії, Фінляндської Республіки, Республіки Таджикистан, Великобританії, Королівства Нідерланди, КНР, Республіки В’єтнам, Естонської Республіки тощо), спільно з Чернігівською РТПП забезпечено участь делегацій області у міжнародних заходах за кордоном, на яких розповсюджувалась інформація щодо зовнішньоторговельного та інвестиційного потенціалу Чернігівщини.

Із передбачених обласним бюджетом на 2013 рік 360,0 тисяч гривень фактично профінансовано 75,7 тисячі гривень.


Програма інвестиційного розвитку Чернігівської області на 2011-2015 роки

Ця програма була затверджена рішенням третьої сесії обласної ради шостого скликання від 25 березня 2011 року. З 2011 по 2013 роки на її реалізацію передбачено 840 тисяч гривень, освоєно 170 тисяч гривень. За рахунок цих коштів були проведені V Міжнародний інвестиційний Форум; видані збірник «Дорожня карта інвестора» і буклети «Інвестиційний каталог пропозицій» та «Інвестиційний профіль Чернігівщини».

За інформацією Департаменту
економічного розвитку облдержадміністрації