back

Для забезпечення життєдіяльності Чернігівщини

26-02-2014 | 16:38

Шляхи вирішення соціально-економічних проблем, вжиття заходів щодо забезпечення життєдіяльності підприємств, установ та організацій Чернігівщини у непростих умовах сьогодення розглянули під час наради, яку 26 лютого провели голова обласної ради Микола Звєрєв та в.о. голови обласної державної адміністрації Микола Стрілець. У засіданні взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, керівники правоохоронних органів, департаментів та управлінь облдержадміністрації, установ та служб області.

Звертаючись до присутніх, Микола Звєрєв зазначив, що від спільних дій представницької та виконавчої влади залежить своєчасна виплата заробітної плати, спокійна і стабільна обстановка в усіх містах та селах області. Він закликав всіх керівників до виконання своїх обов’язків під час «перезавантаження» влади.

За словами Миколи Стрільця, на сьогодні необхідно відпрацювати комплекс проблемних питань, які накопичились, серед яких погашення заборгованості із заробітної плати, фонду зайнятості та соціального страхування, забезпечення проплат через казначейство, належної роботи бюджетних установ та закладів, і, в першу чергу, освіти, охорони здоров’я, вирішення проблем чорнобильців, харчування дітей, постраждалих від наслідків на ЧАЕС, і ряд інших питань, пов’язаних з безпекою, громадським спокоєм, миром та стабільністю.

В.о. голови облдержадміністрації наголосив: «На сьогодні є виключним і найголовнішим здоров’я і безпека людей. А влада повинна виконувати свої функції і працювати для людей, для територіальної громади, бо за нами – понад 1 млн 100 тисяч населення».

Під час наради була розглянута й обговорена ситуація в економіці області, стан справ в системі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, пенсійного забезпечення, визначені шляхи недопущення випадків порушення законності та порядку.

За словами Миколи Звєрєва, сьогоднішній діалог показав, що на Чернігівщині є взаєморозуміння та конструктивна робота між гілками влади.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації