back

Робота органів виконавчої влади та всіх служб в день виборів повинна бути скоординованою і злагодженою

15-01-2010 | 16:19

Таке завдання поставив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час проведення селекторної наради з керівниками районів, на якому розглянуто стан виконання Указу Президента України «Про забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на чергових виборах Президента України».

У селекторній нараді взяли участь заступники голови облдержадміністрації, перший заступник Чернігівського міського голови, керівництво УМВС України в області, МНС України в області, Чернігівської філії ВАТ «Укртелеком», ВАТ ЕК «Чернігівобленерго», Служби автомобільних доріг в області, члени обласного штабу сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них законом повноважень, керівники обласних управлінь та організацій, структурних підрозділів облдержадміністрації, закріплені за районами та містами Чернігів, Ніжин та Прилуки, представники ЗМІ.

Володимир Хоменко підкреслив: до 17 січня приміщення, де знаходяться дільничні виборчі комісії, повинні бути повністю забезпечені телефонним зв'язком, оргтехнікою та постійно опалюватися. Також необхідно буде створити належні умови для роботи спостерігачів.

Голова облдержадміністрації звернув особливу увагу на необхідність оперативного реагування як з боку членів дільничних виборчих комісій, так і з боку правоохоронних органів, на спроби зриву або фальсифікації виборів. Усі служби, наголосив керівник області, повинні бути готові до надзвичайних ситуацій – від погіршення погодних умов до створення перешкод для процесу голосування.

Як запевнив присутніх заступник начальника управління МВС України в області Іван Гамор, правоохоронні органи регіону повністю готові до виконання поставлених завдань. Це, зокрема, забезпечення охорони бюлетенів, виборчої документації, приміщень, що надаються виборчим комісіям, належного громадського порядку та безпеки протягом виборчого процесу, в тому числі в день голосування та днів встановлення результатів виборів Президента України.

Підбиваючи підсумки наради, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко підкреслив: для того, щоб процес виборів пройшов злагоджено і демократично, без порушень і зауважень, кожен на своєму рівні повинен забезпечити безумовне виконання вимог Закону України “Про вибори Президента України” та реалізацію конституційних виборчих прав громадян.