back

Президент України провів розширене засідання Національної ради з питань охорони здоров’я

13-01-2010 | 17:05

13 січня делегація від Чернігівської області на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком взяла участь у розширеному засіданні Національної ради з питань охорони здоров’я, яке провів Президент України Віктор Ющенко.

У ході засідання проаналізовано стан галузі охорони здоров’я і визначено шляхи її реформування.

Відкриваючи засідання, Віктор Ющенко наголосив, що піклування про здоров’я громадян і забезпечення медичним працівникам гідних умов праці та життя повинні бути постійним пріоритетом державної політики України. «Українська система охорони здоров’я має бути ефективною», – переконаний Глава держави. «Далі жити і не реформувати медицину – це політика неправильна», – наголосив Президент, нагадавши, що протягом 5 років активно виступав за оголошення загальнонаціональної медичної реформи, від якої мають виграти і громадяни, і власне медики. «Медики повинні навчитися говорити одним голосом – узгодженим. Тоді ми станемо свідками, коли політики проведуть ефективну медичну реформу», – сказав Віктор Ющенко.

Глава держави висловив переконання, що ефективні зміни в системі охорони здоров’я – це саме той простір для роботи, де органи державної влади, усі політичні сили мають продемонструвати єдність у досягненні конкретних результатів.

Головними напрямами реформи галузі, згідно з політикою Глави держави, стали: охорона материнства та дитинства; розвиток сімейної медицини; боротьба з серцево-судинними та онкозахворюваннями; протидія епідеміям ВІЛ/СНІДу та туберкульозу тощо.