back

Урочистості до міжнародного жіночого дня

05-03-2010 | 12:47

«Про високе покликання жінки та її важливу роль у нашому суспільстві можна сказати багато душевних слів. Ми, чоловіки, вдячні вам за вашу професійність на роботі, за відданість та невтомну турботу про затишок у родинах» - з такими словами звернувся до жіночої громадськості області голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час урочистостей з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 березня.

Вітаючи присутніх у залі облдержадміністрації жінок, він, зокрема, нагадав, що з давніх часів жінки України відігравали важливу роль у розвитку української культури та збереженні національних традицій, становленні державності. Уславлені у віках імена першої християнки Київської Русі княгині Ольги, легендарної Роксолани, Анни – доньки Ярослава Мудрого, яка стала королевою Франції. Імена багатьох видатних жінок, що відомі нам з історії України, є гордістю нації.

«Чернігівщина теж славиться розумними, працьовитими, енергійними жінками – від історичних постатей Ярославни, Ганни Барвінок, Софії Русової – до наших сучасниць, які своїм трудом і талантом творять добробут рідного краю. Саме жінка є втіленням добра, вірності, терпіння, любові — до рідних, до своєї справи, до Батьківщини.

Утвердження високого покликання української жінки, підвищення її статусу як особистості, професіонала та активного громадського діяча – безперечна ознака сучасності. Завдяки цьому сьогодні жіноцтво робить неоціненний особистий внесок в усі сфери життя нашого суспільства», - зауважив Володимир Хоменко.

У Чернігівській області проживає 610,2 тисячі жінок, що становить 54,8 % від усього населення області.

Вони беруть активну участь у процесах державотворення, розвитку науки і культури, займають активну громадську позицію.

Переважна більшість жінок працює в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. Серед загальної кількості державних службовців регіону 75 % складають жінки.

Самовіддана праця, активна громадська діяльність жіноцтва Чернігівщини відзначені державою. Так, за період 2009 та поточного 2010 років 11 наших землячок нагороджені високою державною нагородою – орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, 5 – орденами «За заслуги» і «За мужність», 27 – отримали почесне звання заслужених діячів у різних сферах діяльності.

У 2009 році на Чернігівщині 582 жінки отримали почесне звання України „Мати-героїня”, що у 6 разів більше, ніж за попередні 5 років.

Керівник області висловив пошану жінкам, на долю яких випало нести важкий тягар лихоліття другої світової війни та повоєнної відбудови країни.

Слова вдячності від імені обласної влади пролунали і на адресу представниць спорту, культури та жінок-керівників, які непростих умовах сьогодення упевнено будують економічну політику багатьох підприємств і установ області.

«Кожна з вас заслуговує на добрі слова за свою діяльність. Впевнений, що ваші ініціативи знаходять відгук у серцях людей і роблять світ добрішим. Вірю, що кожен день вашого життя буде таким же світлим, щедрим і сонячним, як ваші усміхнені очі і люблячі серця» - побажав Володимир Хоменко.

Зі святом весни жінок також привітала голова обласної ради Наталія Романова.

Кращим представницям жіночої громадськості області було вручено відзнаки облдержадміністрації та обласної ради.

Прес-служба облдержадміністрації