back

Чернігів. В Чернігові міліція затримала неповнолітніх, які підозрюються у двох вбивствах та інших тяжких злочинах

18-02-2014 | 09:52

Правоохоронці довели їх участь як мінімум у 6 злочинах – двох жорстоких убивствах та 4 розбійних нападах, у тому числі – на журналіста. Підлітки є активними учасниками так званих «євромайданів» у Києві та Чернігові. Про це повідомив на прес-конференції начальник міліції Чернігівщини Олександр Михайлик.

За його словами, оперативники карного розшуку затримали групу молодиків, які протягом кількох тижнів скоїли два вбивства та ряд інших злочинів на території міста. Протягом останніх тижнів Черніговом поповзли чутки, що в місті орудує маніяк. Йому приписувалися два останні вбивства, скоєні у вечірній час.

Головний міліціонер Чернігівщини заявив, що працівники Чернігівської міліції затримали трьох неповнолітніх, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні двох вбивств та чотирьох розбійних нападах, в тому числі й на місцевого журналіста Олександра Ясенчука. Четвертий учасник групи не затримувався через його малолітній вік, оскільки він – 2001 року народження.

У затриманих вилучені знаряддя вбивства та речі, які належали потерпілим. Як пояснили самі молодики, злочини вони скоювали, аби довести, що органи внутрішніх справ не спроможні охороняти громадський порядок.

Наразі слідчими відкриті кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за скоєння вбивства, хуліганства та розбійного нападу. Підозрювані підлітки дають свідчення, тож список діянь, до яких вони можуть бути причетні, може доповнитися.


За повідомленням СЗГ УМВС України
в Чернігівській області