back

Розпочались творчі звіти районів та міст області під назвою «Співаймо шану Кобзареві»

17-02-2014 | 17:27

У ці вихідні першими вступили у творчий марафон Щорський район та місто Прилуки.

Звіти відбуваються на виконання указів Президента України “Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка”, та «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ої річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років». Тож відповідно визначена і тематика концертних програм і творчих виставок.

Протягом лютого–березня майже щодня колективи районів та міст Чернігів, Ніжин, Прилуки презентуватимуть кращі зразки сучасного мистецтва, місцевого фольклору, творів світової класичної спадщини. Можна буде побачити оновлений репертуар аматорських колективів і окремих виконавців. Останньою звітуватиме батьківщина Олександра Довженка, звіт Сосницького району призначений на 19 березня.

Кращі учасники будуть нагороджені дипломами та братимуть участь у творчому звіті майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва Чернігівщини у Національному палаці «Україна», що відбудеться у травні, а також в культурно-мистецьких заходах, присвячених 23-й річниці незалежності України у серпні 2014 року в місті Чернігові.



Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія