back

Вітання з Днем Конституції

25-06-2010 | 14:49

Шановні жителі Чернігівщини !

Прийміть щирі вітання з Днем Конституції – одним із головних державних свят незалежної України.

28 червня 1996 року наша країна отримала важливу ознаку державності та підґрунтя для суспільної єдності. Прийняття Конституції визначило Україну як самостійну державу, документально закріпило і підтвердило її незалежність, про яку мріяли і за яку століттями боролися наші предки.

В основу головного Закону України покладено тисячолітній державотворчий досвід: „Руська правда” Ярослава Мудрого, перша на теренах Європи Конституція Гетьмана Пилипа Орлика, конституційні традиції демократичних країн світу.

Прийнята 14 років тому Конституція була покликана закріпити в Україні основи державної політики, спрямовані на забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, а також закласти серйозні підвалини для розвитку і зміцнення демократичної, соціальної і правової держави, в якій людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

На даному етапі, як зазначив Президент України В.Ф.Янукович, основою для досягнення історичного консенсусу на шляху утвердження України як сучасної демократичної республіки, мають стати реформи "нової хвилі", які будуть реалізовані на конституційному положенні щодо України як соціальної держави. Саме ідеали України-республіки та утвердження громадянського суспільства дозволять реалізувати курс реформ як справу усього народу, як справу кожного громадянина.

Сьогодні усім нам потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети – процвітання України як цивілізованої європейської держави.

Вітаючи зі святом усіх жителів Чернігово-Сіверського краю, бажаємо вам міцного здоров'я, добробуту і затишку у ваших родинах, плідної праці на благо Чернігівщини та всієї України !

Голова обласної
державної адміністрації
В.М. Хоменко
Голова обласної ради
Н.А.Романова