back

Звернення з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ої річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

15-02-2014 | 09:40

Шановні учасники бойових дій !

Згідно з Указом Президента України 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав, що свідчить про шану та увагу керівництва країни до людей, які з честю виконували інтернаціональний обов’язок у «гарячих точках» планети, демонструючи мужність, героїзм та солдатське братерство.

15 лютого виповнюється 25 років відтоді, коли військові формування колишнього Радянського Союзу залишили землю Республіки Афганістан. Однак ще й сьогодні наслідки цього воєнного конфлікту впливають і на долі його учасників, які повернулися до мирного життя, і на долі сімей тих, хто не повернувся. У цей день ми у глибокій шані схиляємо голови перед пам’яттю про полеглих бійців, розділяємо біль втрати сімей загиблих.

Подвиг воїнів-інтернаціоналістів, які з честю виконали свій військовий обов’язок – це приклад справжньої самовідданості та звитяги, високого бойового духу. Як відзначає Президент України Віктор Янукович, в країні високо цінують мужність, бойові та трудові здобутки учасників бойових дій на території інших держав, життєвий досвід та професіоналізм яких стають прикладом для нових поколінь захисників Вітчизни.

На виконання завдань Глави держави, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області постійно вживаються заходи, спрямовані на поліпшення добробуту, підвищення рівня соціального захисту і медичного обслуговування учасників бойових дій та членів сімей загиблих.

Висловлюємо щиру подяку усім воїнам-інтернаціоналістам Чернігово-Сіверського краю за активну участь у розбудові Української держави, патріотичному вихованні молодого покоління та громадському житті рідної Чернігівщини. Бажаємо усім міцного здоров’я, добробуту і затишку в родинах, миру і злагоди в Україні.



Голова обласної
державної адміністрації

Голова обласної ради

Володимир Хоменко Анатолій Мельник