back

Урочистий прийом до Дня Збройних Сил України

04-12-2009 | 13:03

Сьогодні в облдержадміністрації за участю керівництва області та міста пройшов урочистий прийом з нагоди Дня Збройних Сил України.

Звертаючись до запрошених командирів військових частин, установ Чернігівського гарнізону та військовослужбовців, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що на території області дислокується значна кількість військових формувань, у налагодженні співпраці з якими обласна державна адміністрація вбачає шляхи вирішення цілої низки соціальних проблем регіону.

Насамперед це створення безпечних для навколишнього населення умов зберігання боєприпасів на військових складах і арсеналах, зокрема в Ічнянському районі та Прилуках; вирішення проблем енергозабезпечення та водопостачання, ряду соціальних питань військових містечок (Десни, Гончарівська, Ніжина, Прилук та інших), що передаються на утримання місцевим громадам.

Керівник області наголосив: існує багато спільних питань щодо виконання завдань, поставлених Президентом України по призову громадян на строкову військову службу, комплектуванню Збройних сил військовослужбовцями за контрактом, організації військово-патріотичного виховання молоді.

«Переконаний, що успішне вирішення цих проблем і завдань можливе лише у разі плідної співпраці керівників військових частин, розташованих на території області, з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Облдержадміністрація, зі свого боку, як і нині буде надавати всіляке сприяння налагодженню такої співпраці», - підкреслив Володимир Хоменко.

З нагоди свята ряд військовослужбовців нагороджено Почесними Грамотами та Подяками облдержадміністрації.

Присутніх також привітали заступник голови обласної ради Олег Обушний, Чернігівський міський голова Олександр Соколов та начальник Чернігівського гарнізону Анатолій Сиротенко.

З нагоди свята цього ж дня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбувся урочистий вечір.

Вітаючи військових Чернігівщини зі святом, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус зазначила, що це свято є символом нерозривного зв'язку поколінь і спадкоємності військових традицій, святом нинішніх захисників Вітчизни та всіх відважних і незламних воїнів, які у мирні часи здобули немеркнучу славу.

Також Наталія Василівна наголосила: „Сьогодні Україна будує сучасну армію, яка була б здатна адекватно реагувати на зовнішні та внутрішні виклики. Це складна і важлива справа, від успіху якої залежить спокій і впевненість нашого суспільства. Ми впевнені, що всі відповідальні завдання до снаги патріотам та професіоналам, які нині служать в лавах Збройних Сил України.”

Заступник голови облдержадміністрації побажала присутнім військовим добра, злагоди і оптимізму, міцного здоров'я, щастя і нових звершень у благородній справі служіння Вітчизні. А також попросила передати найкращі побажання тим, хто в день свята знаходиться на бойовому чергуванні, в наряді, далеко від рідних і близьких.