back

К. Грищенко: Україна вийшла на завершальний етап підготовки до відзначення 200-річчя Великого Кобзаря

12-02-2014 | 10:24

На доручення в.о. Прем’єр-міністра С.Г.Арбузова 11 лютого ц.р. Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко провів засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Участь у засіданні взяв голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Відкриваючи засідання Костянтин Грищенко зокрема зазначив, що визначені Президентом та Урядом України завдання покликані зробити відзначення ювілею національного генія фактором єднання українського народу та стимулом до популяризації нашої культури у світі.

Особлива увага була приділена необхідності мобілізації зусиль із завершення ремонтно-реставраційних робіт у Національному музеї Тараса Шевченка та його філіях у м. Києві.

«Зараз виконання робіт вписується у заплановані терміни. Необхідно, щоб їх завершальна стадія, а також монтування оновленої експозиції були чітко скоординовані у часі з тим, щоб об’єкт був повністю готовий на день його відкриття Президентом України», – зазначив Костянтин Грищенко.

Окремо обговорювалося питання відзначення 200-річчя Великого Кобзаря у регіонах України та підготовка шевченківських об’єктів на Батьківщині поета – у Черкаській області.

На засіданні йшлося також про міжнародний аспект святкування у контексті запрошення на урочистості до Києва високих іноземних гостей та проведення святкувань за кордоном.

Учасники засідання обговорили питання забезпечення виконання завдання, визначеного в Указі Президента України від 31.01.14 № 53 щодо розроблення пам'ятного нагрудного знака «200 років від дня народження Тараса Шевченка».


За повідомленням прес-служби Віце-прем’єр-міністра