back

Володимир Хоменко подякував шахтарям за допомогу у прокладанні підземного ходу на території Батуринської фортеці

13-08-2008 | 17:09

12 серпня голова облдержадміністрації, проводячи виїздну робочу нараду у Батурині, зустрівся з представниками ВАТ ”Донвугілляпостачання”, яке знаходиться у м.Червоноармійську Донецької області.

Володимир Миколайович подякував шахтарям за їх суттєву допомогу у прокладанні підземного ходу на території Батуринської фортеці.

У свою чергу, Валерій Васильєв, головний інженер ВАТ ”Донвугілляпостачання”, від імені всіх робітників висловив подяку Чернігівській облдержадміністрації за надану змогу зробити свій внесок у процес відтворення такої видатної історичної пам’ятки, як Батуринська фортеця з цитаделлю.Зокрема він сказав: „Ми вперше беремо участь у такому проекті, це дуже цікаво, ми всі задоволені, оскільки кожен з нас робить свій внесок у загальну справу відновлення підземного ходу і відродженні історичної пам’ятки.”

Коментуючи свою роботу, Валерій Васильєв, повідомив, що їх бригада в кількості 15 чоловік працювала на території Батуринської фортеці з 28 липня. За цей час вони зробили 57 метрів прокопу в перерізі 4 метри. Було вивезено 600 т. породи. Хоча роботу такого профілю підприємство виконувало вперше, але технологія прокопу майже така сама, як і на шахті. Люди працювали цілодобово: в три зміни по 8 годин. В кожній зміні працювало п’ятеро шахтарів.

За словами головного інженера підприємства, шахтарям були забезпечені всі необхідні умови для проживання та праці. Також Валерій Васильєв відмітив, що на сьогоднішній день будівництво підземного ходу набагато легше, ніж у XVII ст., оскільки існує сучасне оснащення, яке дозволяє працювати у темряві.