back

За підсумками творчого звіту майстрів мистецтв і художніх колективів Чернігівської області

03-12-2009 | 14:41

26 листопада у Національному палаці «Україна» відбувся творчий звіт майстрів мистецтв і художніх колективів Чернігівської області «Тобі, славетна Україно, Чернігівщини щедрість і талант» та виставка майстрів, які були високо оцінені керівництвом держави.

Сьогодні за підсумками звіту голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся з працівниками культури і мистецтв області.

Перш за все він подякував усім творчим колективам та їх керівникам за чудове видовище, яке відбувалося на сцені Національного палацу «Україна».

«Творчий звіт майстрів мистецтв та художніх колективів області - це концентрована відповідь усім песимістам на те, що таке Чернігівська область. Резонанс від звіту дуже великий. Цим заходом і фахові митці, і аматори довели, що у сьогоднішніх складних економічних умовах реально не лише зберегти свої колективи, а й утримати їх на високому професійному рівні. Це дуже важка робота, тому її результати викликають ще більшу повагу до того, що ви робите», - зазначив Володимир Хоменко.

Він також наголосив на тому, що висока оцінка творчого звіту області – це стимул для подальших кроків, це той рівень, який ми повинні тримати і рухатися тільки вперед. Водночас, підкреслив він, це і акцент для влади на тому, що навіть маленька краплина фінансової допомоги та загальна увага до розвитку культури і мистецтва повернеться сторицею не лише під час творчих звітів, а й у загальному підвищенні культурного та інтелектуального рівня розвитку нашого краю.

«Ми повинні створити всі умови для того, щоб у сільських клубах, будинках культури, багато з яких взимку навіть не опалюються, було тепло і затишно, щоб туди із задоволенням йшли не лише дорослі, а й діти – от тоді у нас будуть завжди високі результати», - сказав Володимир Хоменко.

Керівник області зазначив, що наступного року продовжиться робота по підтримці культурно-мистецьких закладів області та сільських будинків культури, оновленню їх матеріально-технічної бази та забезпеченню відповідної оплати працівникам зазначених закладів.

«Тим, хто говорить, що Чернігівщина – це депресивний край, наш творчий звіт та виставка народних майстрів ще раз довели, що це не відповідає дійсності. Чернігівщина – це край, що розвивається, має велику перспективу і головне – талановитих людей, які творять його майбутнє», - зауважив голова облдержадміністрації.

У рамках заходу Володимир Хоменко також вручив державні нагороди, Грамоти та Подяки облдержадміністрації митцям Чернігівщини.