back

Президент присвоїв Чернігівському державному педагогічному університету статус національного

11-01-2010 | 17:47

У рамках робочої поїздки до Чернігівщини Президент України Віктор Ющенко відвідав Чернігівський державний педагогічний університет імені Т.Г.Шевченка, якому своїм Указом присвоїв статус національного. Таким чином враховано загальнодержавне та міжнародне визнання результатів діяльності Університету та відзначено його вагомий внесок у розвиток національної освіти і науки.

У виступі перед викладачами та студентами Глава держави відзначив великий внесок, який зробив цей навчальний заклад у розвиток української освіти. «Ваш Університет носить великі традиції. Пройдена велика історична і педагогічна школа. Зі стін цього Університету вийшли десятки тисяч педагогічних фахівців», – сказав Віктор Ющенко.

Президент запевнив, що освіта має бути одним із перших національних пріоритетів, оскільки визначає конкурентність нації у сучасному світі. «Конкуренцію визначають сьогодні дві речі – освіта і технологія. Але все починається з освіти. Коли ми говоримо про те, чому віддати пріоритет, щоб виграти сьогоднішній і завтрашній день, безумовно, цей пріоритет треба віддавати школі, освіті», – переконаний Віктор Ющенко.

За інформацією офіційного сайту Президента України


Фото Віктора Кошмала