back

Підписано виконавчий протокол угоди про співпрацю у сфері реалізації молодіжної політики

04-03-2010 | 10:35

3 березня в обласній державній адміністрації відбулася зустріч керівників структур у справах молоді органів виконавчої влади, молодіжних громадських організацій у рамках виконання угоди про співпрацю молоді Чернігівської, Гомельської, Могильовської, Брянської, Орловської областей та підготовки Міжнародного молодіжного фестивалю „Дружба – 2010”.

Вітаючи гостей Чернігівщини, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус коротко розповіла про регіон, зупинившись на головних аспектах реалізації державної молодіжної політики в області.

Під час зустрічі учасники обговорили перспективи прикордонного співробітництва у сфері молодіжної політики на 2010 рік.

Зазначалося, що угода про співпрацю у сфері молодіжної політики, підписана у 1996 році, результативно працює вже протягом 14 років. І щороку підписується протокол, який наповнює конкретним змістом рамкові принципи Угоди. Протоколом передбачено проведення понад 20 спільних заходів міжнародного рівня. Центральною подією 2010 року стане Міжнародний молодіжний фестиваль „Дружба”, присвячений Дню молоді. Він традиційно відбудеться на кордоні трьох держав – України, Російської Федерації і Республіки Білорусь, біля Монументу Дружби.

Цього року фестиваль приймає українська сторона. Оскільки фестиваль проводитиметься у рік 65-річниці Великої Перемоги, то головна його ідея – „Ми перемогли разом”.

Гості розповіли про основні напрями реалізації молодіжної політики в своїх областях, відзначили спільні риси та відмінності.

Завідуючий відділом у справах молоді Гомельського облвиконкому Олег Цилько зауважив, що немає жодної сфери, у якій би Гомельська область не співпрацювала з Чернігівською, і зокрема, в сфері молодіжної політики. На його думку, молодіжний табір під час фестивалю переріс із відпочинкового у важливий політичний об’єкт. Він висловив пропозицію, незважаючи на труднощі, докласти зусиль для збереження традицій фестивалю та розширення кола його учасників.

Заступник губернатора Брянської області Анатолій Теребунов запропонував організувати перебування в таборі поруч з молоддю ветеранів, що сприяло б об’єднанню поколінь спільною ідеєю.

Як підсумок зустрічі – учасники підписали виконавчий протокол угоди про співпрацю у сфері реалізації молодіжної політики між державними органами у справах молоді, молодіжними громадськими організаціями Чернігівської, Гомельської, Могильовської, Брянської, Орловської областей та обмінялися сувенірами на добру згадку про подію.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації