back

Посилити роботу щодо соціального захисту ветеранів

07-02-2014 | 17:12

Питанням соціального захисту ветеранів, учасників локальних війн і військових конфліктів, насамперед, ветеранів-афганців та проведенню в країні, оголошеного Президентом України Віктором Януковичем Року учасників бойових дій на території інших держав, була присвячена селекторна нарада, яку 7 лютого провела в.о. Міністр соціальної політики Наталія Королевська. Від Чернігівщини участь у нараді взяв в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Наголошувалося, що для реалізації завдань, поставлених Главою держави щодо підвищення рівня соціального захисту, медичного обслуговування учасників бойових дій, ветеранів інвалідів війни необхідно більш щільно співпрацювати з ветеранськими організаціями і вести планомірну роботу протягом усього року.

Також зазначалося, що у поточному році будуть продовжені всі програми, спрямовані на підвищення соціального захисту ветеранів, які були розпочаті раніше. Зокрема, в 2013 році на 10% були підвищені виплати до 5 травня, пенсії інвалідів війни ІІ та ІІІ груп (тепер вони отримують пенсії не нижче 2705 грн.), а санаторно-курортним лікуванням було забезпечено 23 тис. ветеранів.

За інформацією Юрія Музики, в області проводиться системна робота щодо соціального захисту ветеранів. Так, упродовж 2013 року забезпечено своєчасне та в повному обсязі фінансування виплати пенсій всім категоріям ветеранів війни з урахуванням їх підвищень.

Санаторно-курортними путівками у минулому році забезпечено 305 осіб згаданої категорії, а 28 інвалідів війни отримали автомобілі. Інвалідам війни видано направлення до підприємств-виробників на виготовлення 541 одиниці протезно-ортопедичних виробів і ортопедичного взуття та 484 одиниці технічних засобів реабілітації.

Як підкреслив Юрій Музика, роботу з підготовки до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в області завершено. 12-15 лютого в обласному центрі та районах Чернігівщини відбудуться зустрічі керівництва з учасниками бойових дій, покладання квітів до пам’ятних знаків та інші урочисті заходи.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації