back

Обговорено пропозиції щодо створення окремого структурного підрозділу облдержадміністрації з охорони культурної спадщини

07-02-2014 | 14:43

Питання підготовки та опрацювання пропозицій щодо створення окремого структурного підрозділу облдержадміністрації – управління охорони культурної спадщини — обговорили учасники засідання робочої групи 7 лютого під головуванням Юрія Музики, в.о. заступника голови обласної державної адміністрації.

Насамперед, за пропозицією членів Громадської ради при облдержадміністрації, було прийнято рішення про внесення змін до складу робочої групи.

Своїми думками щодо актуальності створення такого структурного підрозділу поділилися представники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, управління містобудування та архітектури ОДА, історики та краєзнавці.

Під час обговорення, зокрема, зазначалося, що створення окремого підрозділу не завадить роботі цього напрямку, а дозволить об’єднати зусилля та напрацювати єдину стратегію у питанні збереження культурної спадщини Чернігівщини. На сьогодні, за їх інформацією, вже ведеться робота з підготовки проекту відповідного розпорядження голови облдержадміністрації.

Підсумовуючи результати засідання, Юрій Музика доручив робочій групі опрацювати всі питання, необхідні для визначення подальших кроків у цьому напрямку, та підготувати пропозиції щодо функціонування таких структурних підрозділів в інших областях України.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації