back

Ефективна, регіональна кадрова політика є засобом посилення економічних реформ та максимального наближення їх результатів до людини

06-02-2014 | 18:00

Залучення молоді до державної служби є дуже актуальним на сьогодні.

З метою популяризації державної служби та залучення до її молоді на Чернігівщині з 2004 року розроблена та діє відповідна програма тематичних семінарів для студентів вищих навчальних закладів області. Кожного року завдяки їй у державну служу приходять нові, креатині службовці, які мають своє власне бачення розвитку суспільства і завдяки набутому досвіду роблять свій посильний вклад в соціально-економічний розвиток краю.

6 лютого у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зустрілися зі студентами випускних курсів Чернігова та Ніжина, які навчатимуться в центрі за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль, і методи роботи».

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика зазначив, що формування нової моделі кадрової роботи в органах державної влади та сфері державного управління є першочерговими завданнями, спрямованими на забезпечення ефективної роботи органів влади, питань реалізації соціально-економічних реформ в країні.

«Президент України наголошує, що саме ефективна, регіональна кадрова політика стане засобом посилення економічних реформ та максимального наближення їх результатів до людини», - підкреслив він та додав, що завдання, визначені в програмі Глави держави «Заможне суспільство, коркурентноспроможна економіка, ефективна держава», вимагають напруженої, ефективної праці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Юрій Музика також наголосив на тому, що від ефективного інституту державної служби, відповідальності кожного службовця залежить успішність реалізації Середньострокової програми соціально-економічного розвитку Чернігівської області на 2011-2015 роки «Чернігівщина -2015. Спільний шлях до добробуту».

Він побажав усім учасникам семінару витримки та наснаги.

У свою чергу, Валентин Мельничук акцентував увагу присутніх на тому, що майбутнє - за державною службою, бо це органи управління, які несуть відповідальність за стабільність соціально-економічних процесів у державі. Він поділився зі слухачами власним досвідом роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Слухачі сьогоднішньої організаційної зустрічі, а їх цього року 90, пройдуть відповідне тестування, навчання, відбір, стажування в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації