back

Аграрії Чернігівщини ведуть активну підготовку до весняно-польових робіт

04-02-2014 | 16:28

4 лютого Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк провів селекторну нараду, на якій обговорено питання підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт, забезпечення нарощування сільськогосподарського виробництва та виконання програми активізації економіки у 2014 році, цінової ситуації на продовольчому ринку. У нараді взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло та керівники установ і організацій агропромислового комплексу області.

Як повідомив Микола Присажнюк, із 7,8 млн га озимих посівів 93% знаходяться в доброму і задовільному станах, всього планується в Україні засіяти 28,1 млн га, що відповідатиме рівню минулого року, в тому числі зерновий клин становитиме 16,5 млн га. За минулий рік проекспортовано 21,7 млн т зерна та 1,3 млн т ще знаходиться у портах.

Також в ході засідання були порушені питання збільшення посівів гречки та цукрового буряка, збереження площ жита, форвардних закупівель зерна аграрним фондом, використання якісного посівного матеріалу та необхідності внесення в достатній кількості мінеральних добрив.

Олександр Шанойло, поінформував присутніх, що аграрії Чернігівщини ведуть активну підготовку до весняно-польових робіт. Зимівля озимих культур проходить задовільно. Посіви сільгоспкультур планується виконати на площі 1161 тис. га – на рівні минулого року. В наявності є достатня кількість якісного насіння ярих зернових, 54% від потреби мінеральних добрив і 38% від необхідної кількості засобів захисту рослин.

Заступник голови облдержадміністрації повідомив далі про те, що завершено основний ремонт сільгосптехніки, і зараз ведеться робота по забезпеченню аграріїв пально-мастильними матеріалами та фінансовими ресурсами.

На завершення Олександр Шанойло акцентував увагу на тому, що стан справ в агропромисловому секторі області знаходиться під контролем, і підготовка до весняно-польових робіт йде за графіком.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації