back

Органи Пенсійного фонду України в області підбили підсумки роботи у 2013 році та визначили завдання на 2014 рік

31-01-2014 | 15:28

31 січня перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець взяв участь у розширеному засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду України в області, на якому підбили підсумки роботи у 2013 році щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення та окреслили основні завдання на 2014 рік.

Звертаючись до присутніх, Микола Стрілець подякував керівництву та всім працівникам органів Пенсійного фонду в області за ефективну, злагоджену роботу в такий непростий для країни та області час. Адже завдяки спільній роботі з органами виконавчої влади, Міністерством доходів і зборів, державної виконавчої служби, правоохоронними органами, соціальними партнерами у 2013 році було забезпечено стабільне наповнення бюджету та належні виплати 367 тис. пенсіонерів області.

За його словами, загальна сума видатків на пенсійні виплати, з урахуванням витрат на доставку пенсій, склала 6 млрд. 169,7 млн грн., що на 392,8 млн грн. більше ніж у 2012 році. У жовтні-грудні управлінням області забезпечено виконання планових показників по надходженню власних коштів на 116,6%, надійшло 9,6 млн грн.

Проводилась робота, спрямована на скорочення обсягів заборгованості із сплати єдиного внеску та інших платежів, завдяки якій на рахунки Фонду протягом минулого року надійшло понад 22 млн грн., що на 2,7 млн грн. більше ніж за 2012 рік.

Протягом 2013 року в області призначено пенсії 13,9 тис. громадян, встановлено 708 пенсій за особливі заслуги перед Україною та проведено понад 44,5 тис. поточних перерахунків.

«Усі ці цифри свідчать про те, що ми змогли мобілізувати зусилля та забезпечили пенсійні виплати згідно з графіком і в необхідних обсягах»,- підкреслив Микола Стрілець.

Серед основних завдань, виконання яких необхідно забезпечити у поточному році пенсійним органам, перший заступник голови облдержадміністрації, зокрема, відзначив стабільне фінансування пенсійних виплат; проведення перерахунків пенсійних виплат відповідно до чинних законодавчих актів; виконання планових завдань по надходженню коштів з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах; належну взаємодію з органами Міністерства доходів і зборів України з питань надходження єдиного внеску; ефективну співпрацю з контролюючими органами, місцевими органами виконавчої влади, соціальними партнерами та контроль за виконанням графіків погашення недоїмки зі сплати страхових внесків та заборгованості з відшкодування пільгових пенсій.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації