back

До Дня Державного Прапора України

23-08-2010 | 12:12

23 серпня в Україні традиційно відзначають День Державного Прапора.

З цієї нагоди на майданчику біля Деснянської районної у місті Чернігові ради за участю керівництва області та міста, представників громадськості, політичних партій, ветеранів війни і праці відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора. У заході також взяв участь народний депутат України Григорій Маньковський.

«Кожна нація, що здобуває суверенітет та розбудовує державу, обирає символи своєї єдності, свободи, демократії. Державний прапор – це втілення традицій державотворення, слави і відродження України, її історії та сьогодення. Під національним стягом уславлюються високі наукові, культурно-мистецькі, спортивні досягнення України, творяться загальнодержавні і суспільні звершення» - звернувся до присутніх з вітальним словом голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Він зауважив: 19 років тому піднятий над Україною синьо-жовтий прапор утвердив втілення багатовікової мрії нашого народу про державність, соборність і самостійність. З того часу країна зазнала низки важливих змін – політичних, економічних, суспільних.

Проте, вибір народу України на користь єдиної, сильної влади привів до руху держави в напрямку подолання економічних та політичних негараздів.

«Президент України Віктор Янукович проголосив Програму соціально-економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Це вселяє впевненість у тому, що демократичні засади існування нашої держави будуть зміцнені, а врівноважені рішення направлять країну на шлях стабільного розвитку, громадянської злагоди і прогнозованості», - наголосив керівник області.

Після церемонії підняття Державного Прапора 26 юнаків та дівчат отримали з рук керівництва області та міста паспорти громадян України.

Прес-служба облдержадміністрації