back

Володимир Хоменко: «Прийнятий бюджет дає можливість розпочати фінансовий рік в межах повного фінансування усіх напрямків життєдіяльності області»

30-01-2014 | 16:20

Таке переконання очільник області висловив під час спілкування з представниками засобів масової інформації після завершення сесії обласної ради.

Він наголосив: обласний бюджет, прийнятий депутатами обласної ради, реальний і враховує усі законодавчі ініціативи депутатів щодо збільшення мінімального розміру заробітної плати, також він передбачає повне фінансування всіх об’єктів обласної власності.

«Прийняття бюджету дає можливість розпочати фінансовий рік в межах повного фінансування усіх напрямків життєдіяльності області», - підкреслив Володимир Хоменко.

Відповідаючи на запитання щодо планів та перспектив розвитку області у 2014 році, губернатор зробив акцент на найважливіших аспектах.Зокрема, він повідомив, що в цьому році планується введення в дію декількох об’єктів соціальної сфери, будівництво або реконструкція яких фінансувалися з державного бюджету.

Також керівник області висловив сподівання на подальший розвиток приватних інвестицій, адже за допомогою саме них у 2013 році відновили виробництво Прилуцький «Білкозин», завод «Ніжинсільмаш», на часі – Чернігівське «Хімволокно».

Планується введення в дію і нових об’єктів – в тому числі і аграрному секторі.

«В аграрному секторі у нас надзвичайно багато напрацювань і дуже потужні кроки ми зробили в галузі рослинництва: вийшли на рубіж 3 мільйонів тонн зерна. Це – інтегрований показник розвитку сільського господарства. Але зерно фуражне, тому це лише перший крок у ланцюжку «від поля до столу». Наступний – розвиток тваринництва і подальша переробка продукції, щоб віддавати готовий продукт безпосередньо споживачу», - зауважив Володимир Хоменко.

Планується також введення в дію кількох потужних молочних комплексів. Крім того, триває робота над програмою підтримки малих і невеликих господарств – у першу чергу домашніх, щоб людям було вигідно утримувати худобу.

Стосовно екологічної складової розвитку регіону очільник області повідомив наступне: у цьому році має завершитися робота по вивезенню з території області необізнаних отрутохімікатів. Вивезено вже біля тисячі тонн, залишилося 300 тонн.

Закінчується розробка нової схеми утилізації сміття, що дасть можливість значно покращити екологічне навантаження на природу регіону.

Не обминув увагою голова облдержадміністрації і питання відродження історичних пам’яток Чернігівщини. За його словами, у 2014 році у Корюківці продовжиться будівництво Меморіального комплексу пам'яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами, відбудуться заплановані заходи з відзначення 120-річчя від дня народження Олександра Довженка, триватимуть роботи щодо розбудови об’єктів, упорядкування та благоустрою території Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» в м.Батурин, Древнього Любеча та Чернігівського Дитинця.



Прес-служба облдержадміністрації