back

Виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму та активної громадянської позиції

30-01-2014 | 17:16

«У процесі докорінної модернізації країни Президент України Віктор Янукович особливу надію покладає на молодь. Саме вона найкраще розуміє необхідність економічних і соціальних реформ та буде основою завтрашнього громадянського суспільства України», — про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 30 січня під час наради з керівниками відповідних структурних підрозділів, на якій обговорили питання морально-патріотичного виховання підростаючого покоління.

Юрій Музика також підкреслив, що в основі сучасної концепції виховання молоді, за завданням Глави держави, мають стати патріотизм та гордість за власну країну, збереження і відновлення традицій, повага до старшого покоління.

За інформацією управління освіти і науки облдержадміністрації, на Чернігівщині проводиться значна робота у цьому напрямку. Зокрема, учнівська та студентська молодь активно залучається до відзначення знаменних для історії держави дат. В освітніх закладах області проводяться тематичні години спілкування, уроки мужності і патріотизму, цікаві екскурсії до історичних музеїв, зустрічі з ветеранам, конференції, історичні читання тощо.

На базі закладів освіти діють 123 музеї, що працюють за різними профілями. Функціонують історико-патріотичні клуби, експедиційні загони, краєзнавчі та етнографічну гуртки. Учні, які відвідують ці гуртки, ведуть активну пошукову роботу, пов’язану із встановленням імен загиблих і зниклих безвісті у воєнні роки.

Підсумовуючи, Юрій Музика наголосив, що влада області, педагогічні колективи освітніх закладів і надалі спрямовуватимуть свою діяльність на виховання у молоді почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності та активної громадянської позиції, адже саме від підростаючого покоління залежить майбутнє нашої держави.

Більш того, система роботи з молоддю, що направлена на виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму та активної громадянської позиції, здатна у подальшому убезпечити молодих людей від негативного впливу радикально налаштованих політиків та організацій. Адже саме в останні тижні стало очевидним намагання окремих опозиційних партій втягнути молодь у громадянське протистояння для досягнення вузькополітичних цілей.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації