back

Віктор Ющенко ознайомився з роботою підприємств Чернігівщини

24-11-2009 | 17:13

У рамках робочої поїздки до Чернігівської області Президент України Віктор Ющенко ознайомився з роботою агропромислового об’єднання ім.І.Супруненка ВАТ «Прилуцький хлібозавод» та тютюнової компанії «В.А.Т. – Прилуки».

Під час прес-конференції Президент, зокрема, високо оцінив роботу тютюнової компанії «В.А.Т. – Прилуки» та її внесок у місцеві та державний бюджети. При цьому В. Ющенко особливо відзначив прозорість ведення цього бізнесу та чесність відносин з державою.

У цьому контексті Глава держави пояснив мотиви, якими він керувався при ветуванні закону про підвищення акцизних ставок на тютюн та тютюнові вироби. На переконання Президента, шосте за два роки підняття акцизів спричинило б скорочення виробництва, зниження конкурентноздатності на зовнішніх ринках, а також призвело б до тінізації тютюнового ринку в Україні.

ДОВІДКОВО: ВАТ «Прилуцький хлібозавод», засноване в серпні 1996 року, виробляє хліб та хлібобулочні вироби. Має афілійоване підприємство – «Прилуцький Хлібодар», що спеціалізується на виробництві зернових культур і розведенні великої рогатої худоби.

«В.А.Т.- Прилуки» – високотехнологічне підприємство з іноземним капіталом (у виробництво інвестовано 140 млн. доларів), що випускає понад 20 найменувань цигарок (близько 19 млрд. цигарок на рік). У 2007 році Прилуцьку тютюнову фабрику сертифіковано ІSO 14001 (екологічний менеджмент) та OHSAS 18001 (менеджмент у сфері безпеки та охорони праці). Підприємство веде екологічні проекти в регіоні, займається благодійністю, сприяє залученню інвестицій в економіку міста Прилуки.

За інформацією офіційного сайту Президента України