back

Керівництво області вшанувало пам’ять Героїв Крут

29-01-2014 | 10:16

Минає 96-та річниця з часу бою на залізничній станції Крути, що на довгі часи став для патріотів України прикладом героїчного подвигу і звитяги в ім’я України та її незалежності.

За словами Президента України Віктора Януковича, цей подвиг української молоді назавжди викарбувався золотими літерами на сторінках нашої історії. Самопожертва в ім'я Вітчизни військових курсантів, студентів, гімназистів є прикладом патріотизму та любові до рідної землі.

Глава держави наголошує, що основою сучасної концепції виховання молоді мають стати патріотизм та гордість за власну країну, збереження і відновлення традицій, повага до старшого покоління.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступники голови облдержадміністрації, голова обласної ради Анатолій Мельник та його заступники, керівництво Ніжинського і Борзнянського районів, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники Інституту Національної пам’яті вшанували пам’ять Героїв на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут», що у с. Пам’ятне Борзнянського району.

Керівники області поклали квіти до Монументу, спорудженого на місті бою, та схилили голови у скорботній хвилині мовчання за загиблими юнаками.

Учасники заходу також ознайомилися з експозицією Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» та тематичною виставкою експонатів Національного військово-історичного музею України у штабному вагоні.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації