back

Засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації

18-11-2009 | 15:09

Епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип перевищено у 16 районах і містах області, а отже про призупинення протиепідемічних заходів говорити зарано.

Такі дані оприлюднив головний державний санітарний лікар області Микола Донець під час розширеного засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації, яке провів голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

З початку епідемічного підйому захворюваності за медичною допомогою звернулося 46 976 осіб, 15 118 з яких – діти віком до 18 років.

Також в області зареєстровано 11 летальних випадків від ускладнення грипу через пізнє звернення хворого до лікаря.

Продовжує зростати кількість захворілих медичних працівників, на сьогодні їх 896.

Микола Донець зазначив: в області продовжуються фіксуватися випадки порушення дотримання вимог протиепідемічного режиму на об’єктах, які перевіряє санстанція. У половині випадків – це недотримання маскового режиму, на третині об’єктів виявлено порушення дезинфекційного режиму, на останньому місці – недодержання режиму температурного. Лідерами по кількості виявлених порушень як і раніше залишаються ринки. Найбільше порушень зафіксовано у місті Ніжині, Чернігові, Щорсі, Городянському, Варвинському, Козелецькому, Корюківському районах.

Також головний державний санітарний лікар області наголосив на необхідності імунопрофілактики та щеплень, оскільки фахівці прогнозують ще другу та третю хвилі захворювань на ГРВІ та грип.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко висловив стурбованість тим, що область так і не отримала додаткових медичних препаратів для лікарняних закладів, дихальних апаратів штучної вентиляції легенів та інших необхідних речей, що були обіцяні два тижні тому під час селекторної наради Прем’єр-міністра України. У зв’язку з цим керівник області наголосив: обласна державна адміністрація буде звертатися до центральних органів виконавчої влади з метою вирішення цих та інших проблемних питань.