back

На Чернігівщині Президент ознайомився з роботою обласного Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів

11-01-2010 | 15:24

На Чернігівщині Президент України Віктор Ющенко ознайомився з роботою обласного Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Глава держави оглянув лікувально-реабілітаційне відділення, відділення соціальної реабілітації (комп’ютерний кабінет, швейна майстерня) та зал лікувальної хореографії. Віктор Ющенко поспілкувався з педагогами і медиками Центру, а також батьками дітей, які проходять реабілітацію у закладі.

Президент запевнив, що турбота про дітей-інвалідів – одна з важливих складових державної соціальної політики. «Перед нами свята справа – ми говоримо про наших дітей, і ви не одинокі у своїй роботі», – сказав Глава держави під час спілкування. Віктор Ющенко подякував персоналові Центру за роботу та відзначив успішність його діяльності, а також привітав із Новорічними та Різдвяними святами. Від Глави держави закладові було передано у подарунок телевізор, телепроектор, солодощі для дітей тощо.

Довідково: Обласний Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» створено у 1993 році. Вартість Центру – понад 8 млн. грн., з яких 86% складають благодійні внески. Заклад працює у режимі денного стаціонару. За час його роботи реабілітацію тут пройшли понад 11 тисяч дітей, з яких 54% становлять діти-інваліди, 48% – діти групи ризику.

З жовтня 2001 року на базі Центру реалізується державна програма ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів та програма надання гуманітарної допомоги, у тому числі для інших медичних, соціальних та дитячих закладів і установ, а також малозабезпеченим родинам.

За інформацією офіційного сайту Президента України