back

У Варві чекають лікарів

22-01-2014 | 16:36

Цими днями в обласній державній адміністрації тривають звіти керівників районів. Голови райдержадміністрацій доповідають про зроблене минулого року, спільно з обласним керівництвом аналізують ситуацію та окреслюють перспективи року поточного.

Як розповів голова Варвинської райдержадміністрації Петро Бакуменко, його район завершив 2013-ий з досить високими рейтинговими оцінками. Виняток становив показник випуску промислової продукції, який знизився через зміни у виробництві на Гнідинцівському газопереробному заводі. Проте підприємство працює стабільно, суттєво поповнює бюджет.

До речі, бюджет 2013 року Варвинський район перевиконав на 7,5 мільйонів. Це відкрило можливість з мінімальною державною дотацією, практично власними силами виплатити заробітну плату працівникам бюджетних установ, розрахуватися за енергоносії.

Однією з найболючіших проблем Варвинщини Петро Бакуменко визначив нестачу лікарів.

«У районі розроблена програма підтримки медичної галузі, якою з-поміж іншого передбачено й придбання житла для лікарів. Ми готові купувати хоча б 1 – 2 квартири на рік для фахівців, які б побажали працювати в районі,» — запевнив голова райдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації