back

В області забезпечується ефективна робота соціальної сфери

21-01-2014 | 18:38

Питання забезпечення ефективної планової роботи соціальної сфери України розглянули учасники селекторної наради, яку 21 січня провела Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Від Чернігівщини у нараді взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець.

Звертаючись до присутніх, Наталія Королевська акцентувала увагу на вчасному забезпеченні всіх соціальних виплат, державних допомог, виплат із бюджетів фондів соціального страхування, пенсійних виплат. Вона закликала керівників регіонів максимально ефективно використовувати кожну соціальну гривню, передбачену в державному бюджеті країни на 2014 рік.

У зв’язку із погіршенням погодних умов Міністр соціальної політики наголосила на необхідності переведення у посилений режим роботи закладів та установ соціальної сфери, наданні допомоги соціально незахищеним, бездомним громадянам.

За інформацією Миколи Стрільця, в області проводиться системна робота щодо реалізації державної соціальної політики. Усі державні соціальні допомоги, пільги і компенсації виплачуються вчасно. Так, на виплату І траншу січня 2014 року з державного бюджету спрямовано 61,1 млн грн. На сьогодні цю суму перераховано в повному обсязі. Подано заявку на виплату державних допомог ІІ траншу на суму 7 млн грн.

Вчасно перераховані кошти на соціальні виплати із бюджетів фондів соціального страхування, забезпечується своєчасне та в повному обсязі фінансування пенсійних виплат. Так, станом на 21 січня профінансовано виплат пенсій та грошової допомоги на суму понад 434 млн грн., що становить 82,4% місячної потреби.

Органами виконавчої влади та місцевого самоврядування в умовах зимового періоду забезпечено стабільне функціонування центрів соціального обслуговування, інтернатних установ і закладів соціальної сфери Чернігівщини. Закуплено зимовий одяг і взуття, створено необхідний запас продуктів харчування та медикаментів.

На базі територіальних центрів створені пункти прийому від підприємств, організацій та населення гуманітарної допомоги для бездомних осіб. А на випадок великих морозів в стаціонарних відділеннях розгорнуто додаткові ліжко-місця для надання їм тимчасового притулку.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації