back

На Чернігівщині ведеться робота з впорядкування автоперевезень пасажирів

21-01-2014 | 16:45

21 січня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко провів нараду, під час якої розглянули питання дотримання автоперевізниками вимог чинного законодавства України та легалізації пасажирських автоперевезень в області. У заході взяли участь начальник відділу внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури України Володимир Балін, представники Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті, силових структур та контролюючих органів, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи засідання, Віктор Геращенко наголосив, що основним завданням пасажирського автотранспорту є забезпечення потреб населення у якісних та безпечних автоперевезеннях. За його словами, обласна мережа автобусних маршрутів загального користування налічує близько 500 маршрутів, які обслуговують 150 перевізників. На даних маршрутах задіяно більше 1200 транспортних засобів.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що у теперішній час із залученням відповідних контролюючих органів та силових структур в області ведеться активна робота у напрямку забезпечення дотримання перевізниками чинного законодавства України, що діє у сфері автомобільних пасажирських перевезень. Проте вирішити питання нелегальних перевезень можливо лише за умови тісної співпраці всіх сторін, які беруть участь у процесі організації пасажирських перевезень.

Як зазначалось, за минулий рік було проведено 529 рейдових перевірок автоперевізників та проінспектовано 5488 одиниць транспортних засобів. У результаті чого виявлено 959 порушень, складено 1744 акти та 41 адміністративний протокол про недотримання ліцензійних умов з перевезення пасажирів. Загалом винесено 1473 постанови про застосування штрафів на загальну суму понад 1млн грн.

Під час обговорення порушувалися питання, що стосувалися фінансування оплати перевезень пільгових категорій пасажирів, боротьби з нелегальними перевізниками та переведення їх діяльності у правове поле, роботи легкових таксі, заборгованості із заробітної плати працівників автотранспортних підприємств, існування нелегальних автостанцій та маршрутів, адресної дотації транспортникам, здійснення передрейсового контролю водіїв, технічного стану транспортних засобів та безпеки пасажирів.

За результатами наради було ініційовано створення міжвідомчої робочої групи, основним завданням якої визначено впорядкування діяльності автоперевізників на території області. Також було вирішено провести інвентаризацію всіх маршрутів та автостанцій, враховуючи при цьому досвід роботи в інших регіонах.

На завершення, Віктор Геращенко наголосив на необхідності спільної роботи як органів влади, так і перевізників для забезпечення якісних та безпечних автоперевезень населення.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації