back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: «Життєдіяльність області повинна бути забезпечена»

03-11-2009 | 08:40

Чітка, скоординована і системна робота по організації заходів із недопущення поширення вірусних інфекцій на території області – такі вимоги поставив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко перед керівниками районів і міст та начальниками відповідних служб під час засідання державної протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації та селекторної наради.

Станом на 2 листопада в області виявлено майже 2 тисячі хворих на гострі респіраторні інфекції, у 158 з яких підтверджено діагноз грип. Але жодного випадку захворювання на каліфорнійський грип А/H1N1 на Чернігівщині не зафіксовано.

Облдержадміністрація тримає ситуацію під контролем і приводів для паніки немає. Але низка питань потребує негайного вирішення.

Володимир Хоменко наголосив: найголовніше зараз – забезпечення населення марлевими масками. 127 квадратних метрів марлі, які є сьогодні у наявності, будуть передані до районів, установ та організацій для пошиття захисних масок.Голова облдержадміністрації підкреслив: у максимально короткий термін необхідно безкоштовно забезпечити засобами захисту дихальних шляхів малозабезпечені та найбільш вразливі верстви населення, вихованців та персонал інтернатних закладів, військові частини, медичний персонал лікарняних установ та працівників тих служб, які забезпечують життєдіяльність області і найбільше контактують з людьми.

Обов’язковим є введення маскового режиму, перш за все, в місцях масового перебування людей – магазинах, ринках, вокзалах, громадському і пасажирському транспорті, медичних закладах.

Керівникам районів дано завдання терміново зробити розрахунки по забезпеченню лікарняних установ медичним транспортом та пальним, адже у даному випадку не хворий буде йти до лікарні, а лікар виїжджатиме і обстежуватиме хворого, тому навантаження на санітарний транспорт буде велике.

Керівник області також зазначив: особливої уваги і взяття під особистий контроль голів РДА потребує роз’яснювальна робота, яка повинна постійно вестися через ЗМІ з виступами фахівців для зняття існуючої напруги.

Крім того, обов’язковим є чітке виконання рішень державної надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації. Правоохоронні органи, митна і прикордонна служби продовжують працювати у посиленому режимі. Підбиваючи підсумки наради, Володимир Хоменко наголосив на необхідності взаємодії усіх служб з місцевими органами влади та оперативного вирішення проблемних питань для забезпечення оперативної протидії поширенню вірусу.

«Наші дії повинні бути скоординовані та злагоджені. Лише за таких умов їх наслідки будуть ефективними», - зауважив голова облдержадміністрації.