back

Чернігівщина веде підготовку до весняно-польових робіт

17-01-2014 | 15:12

17 січня заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Валерій Давиденко провів селекторну нараду, на якій розглянули питання підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт, діяльності Аграрного фонду, стану галузі тваринництва, та цінової ситуації на продовольчому ринку. У нараді взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло та керівники установ і організації агропромислового комплексу області.

У ході засідання були обговорені питання щодо стану забезпечення насінням ярих культур, мінеральними добривами, засобами захисту рослин, пально-мастильними матеріалами, необхідності першого підживлення рослин, розвитку тваринництва, державної підтримки сільгоспвиробників.

Олександр Шанойло, звертаючись до присутніх, повідомив, що стратегічним напрямком розвитку агропромислового комплексу області є тваринництво.

На сьогодні в області діють 42 доїльні зали. У 2013 році збудовано та реконструйовано 9 об’єктів молочного напрямку на 3,9 тис. корів.

Щодо підготовки до весняно-польових робіт, то Олександр Шанойло підкреслив, що прогноз обсягів посіву сільськогосподарських культур під урожай 2014 року по всіх категоріях господарств становить 1158,3 тис. га, що на 0,4 тис. га більше ніж у минулому році.

Наразі, 96,5% посівів знаходяться в доброму та задовільному стані. Сільгосппідприємствами підготовлено 15,6 тис. тонн кондиційного насіння, що складає 102% від потреби. Придбано 17,5 тис. тонн поживних речовин, мінеральних добрив, або 33% прогнозованої кількості. Звершується ремонт ґрунтообробної та посівної техніки.

Підсумовуючи, заступник голови облдержадміністрації поставив завдання керівниками відповідних підрозділів: не допустити зменшення виробництва сільськогосподарської продукції та підвищення цін на продовольчому ринку області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації