back

На Чернігівській ТЕЦ введено в експлуатацію автоматичний перекидач залізничних вагонів

08-10-2009 | 16:39

8 жовтня на території Чернігівської ТЕЦ відбувся урочистий запуск автоматичного перекидача залізничних вагонів, будівництво якого, незважаючи на фінансову кризу, тривало протягом двох останніх років в рамках інвестиційної програми фірми «ТехНова».

З вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло. Він назвав дуже важливим те, що в складних економічних умовах сьогодення в області є підприємства, які знаходять можливості для модернізації виробничих процесів, реконструкції або будівництва нових промислових об’єктів.

Заступник голови облдержадміністрації побажав трудовому колективу підприємства, не зупиняючись на досягнутому, і надалі йти шляхом оновлення основного та допоміжного обладнання підприємства за найсучаснішими технологіями.

Як зазначалося під час заходу, в комплексі з побудованим раніше розморожувачем вагонів, вагоноперекидач значно спростить і прискорить розвантаження мерзлого вугілля в зимовий період. Раніше на розвантажуванні вагонів працювало багато людей, витрачалось на це кілька діб, застосовувалися екскаватори. За тривалий простій вагонів замерзлого вугілля підприємство сплачувало великі штрафи, що зменшувало рентабельність виробництва тепла.

Нині ж процес розвантаження вугілля повністю механізовано: 4 вагони вміщуються до камери розморожування, температура в якій сягає 115 градусів тепла. Протягом кількох годин вугілля відмерзає від стін вагонів, після чого їх подають на вагоноперекидач та за кілька хвилин розвантажують.

Введення в дію цього комплексу – важливий технологічний крок до переведення ТЕЦ на альтернативне газу паливо, що стримає стрімке зростання тарифів на тепло та гарантує стабільне теплопостачання в оселі чернігівців незалежно від лютості зимових морозів.

У заході також взяли участь заступник голови обласної ради Олег Обушний, чернігівський міський голова Олександр Соколов, керівники профільних структурних підрозділів обласної держадміністрації та міської ради, депутати міськради, журналісти.