back

Привітання з нагоди Дня юриста

08-10-2009 | 14:50

8 жовтня в обласній державній адміністрації відбулося урочисте зібрання з нагоди професійного свята юристів. Присутніх привітали заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько, заступник голови обласної ради Василь Ковальов, секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет, начальник головного управління юстиції в області Олександр Карнабеда, керівники судових структур.

Вітаючи юристів області від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, у своєму виступі Володимир Приходько, зокрема, зазначив: бути юристом почесно і відповідально. Немає такої сфери діяльності, державного органу чи підприємства, які б обходилися без допомоги юриста. Щодня до правників за порадою та роз’ясненням законодавства звертаються тисячі громадян. Рівнем вашого професіоналізму та принциповості визначаються не лише стан правової культури суспільства, а і його стабільність.

«Сьогодні, коли в Україні втілюються в життя демократичні і правові засади, зафіксовані в Конституції, інших законодавчих актах, відбувається реформування правової системи, Ваша професійна майстерність спрямована на реалізацію найдемократичнішого принципу громадянського суспільства - “Держава - для людей”. Служіння його величності Закону було і надалі залишатиметься життєвим кредо усіх правників нашої країни, а знання, досвід, високі людські якості забезпечать становлення України, як правової держави», - сказав Володимир Приходько. Віт також зазначив, що важлива роль в підготовці та проведенні найближчих виборів Президента України, в обговоренні проекту Закону України „Про внесення змін до Конституції України” належить саме правникам.

Володимир Приходько побажав присутнім міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, благополуччя та нових професійних здобутків та вручив Грамоти та Подяки обласної державної адміністрації.