back

До дня працівника соціальної сфери

30-10-2009 | 10:22

Десятий рік поспіль в Україні відзначається День працівника соціальної сфери. З нагоди свята в обласному філармонійному центрі фестивалів і концертних програм пройшли урочисті збори за участю голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, голови обласної ради Наталії Романової, голів районних державних адміністрацій.

Вітаючи працівників соціальної сфери, голова облдержадміністрації відмітив, що стан її забезпеченості є показником рівня розвинутості країни в усьому світі. Він наголосив: історично професія соціального працівника має досить глибоке коріння, адже турбота про ближнього закладена у генетичному коді багатьох поколінь українців. Здатність до співчуття, готовність відгукнутися на чужу біду, прийти на допомогу – ці людські якості ментально притаманні слов’янській душі, водночас є необхідною умовою професійної придатності працівника соціальної сфери.

«Взявши на себе турботу про своїх підопічних, Ви стаєте провідниками державної політики щодо забезпечення соціальних прав наших співгромадян – від немовлят до пенсіонерів. Висока професійність, почуття обов’язку та самовідданість у поєднанні з толерантністю, душевним теплом, чуйністю та моральністю – саме ті риси, без яких не може відбутися справжній працівник соціальної сфери», - підкреслив керівник області.

Він також висловив слова щирої подяки соціальним працівникам за сумлінну працю, допомогу працюючим і безробітним, інвалідам, пенсіонерам, ветеранам, чорнобильцям, дітям-сиротам, молодим, багатодітним і малозабезпеченим сім’ям.

«Ми разом в одному «човні», який обов’язково випливе з бурхливого кризового океану на широчінь нових перспектив і можливостей, щоб сприяти економічній стабільності та соціальній злагоді в регіоні. Віра в краще майбутнє рідного краю має стати запорукою нашої перемоги», - зауважив Володимир Хоменко.

З нагоди свята ряд працівників соціальної сфери відзначені Почесними грамотами та Подяками облдержадміністрації.

Присутні також переглянули святковий концерт, номери якого виконували як професійні артисти, так і вихованці художніх колективів самодіяльності людей з особливими потребами.